Λευκωσία: «Λυσσαλέα» η αντίδραση της Τουρκίας στην αντιδήλωση

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 14:37
A- A A+

Για «λυσσαλέα αντίδραση» της Τουρκίας αλλά και των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με το περιεχόμενο της αντιδήλωσης της Ε.Ε., έκανε λόγο σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

«Υπάρχει μια λυσσαλέα αντίδραση εκ μέρους της Τουρκίας για την αντιδήλωση και πρέπει να σημειωθεί από όλους το ερώτημα γιατί αυτή η αντίδραση, εάν η αντιδήλωση δεν έχει και σημασία όπως λένε ορισμένοι», σημείωσε ο κ. Χρυστομίδης.

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, ο οποίος είπε ότι ακόμη και εάν όλος ο κόσμος αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να το πράξουν, ο κ. Χρυσοστομίδης παρατήρησε πως στη δήλωση Σογιέρ υπάρχει ένα νομικό, πολιτικό και λογικό λάθος. Οπως παρατήρησε, την Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος, την αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος. «Το εάν ο Τουρκοκύπριοι το πράττουν ή όχι δεν έχει και μεγάλη σημασία. Η τουρκοκυπριακή διοίκηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποτελής διοίκηση της κατοχικής δύναμης και αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό», υπογράμμισε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας εξάλλου, τη θέση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών, μεταφέροντας τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού σε άλλα βήματα, τη χαρακτήρισε παραπλανητική, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση.

Ο κ. Χρυστομίδης επανέλαβε ότι θέση της ελληνικής κυπριακής πλευράς είναι όπως η διαπραγμάτευση του Κυπριακού γίνει υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με την Ευρωπαϊκή Ενωση να εμπλέκεται πιο ενεργά στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα.

Πηγή ΚΥΠΕ ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή