Βολές Παπανδρέου για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας και Μαυροβουνίου
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 15:29
A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας και Μαυροβουνίου, Σβέτοζαρ Μάροβιτς είχε σήμερα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Με τον Πρόεδρο της Σερβίας και Μαυροβουνίου έχουμε μακρά και προσωπική σχέση. Το 2006 θα είναι πολύ κρίσιμη χρονιά για την περιοχή και για την ένωση Σερβίας-Μαυροβουνίου, και βεβαίως, για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου», είπε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, «η Ελλάδα παρότι είχε όλες τις δυνατότητες να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, να παίρνει πρωτοβουλίες, να βοηθά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, βλέπουμε δυστυχώς να είναι παρατηρητής, θεατής των εξελίξεων». «Σε θέματα, που αφορούν όλα τα Βαλκάνια, και βεβαίως, είναι θέματα που μας αγγίζουν ως χώρα, αλλά και σε άμεσα θέματα όπως αυτό της ονομασίας, βλέπουμε να μην έχουμε πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να βρισκόμαστε γι’ αυτό το λόγο σε αδιέξοδο» παρατήρησε.

«Η εξωτερική μας πολιτική, δεν είναι μια πολιτική ενεργού παρουσίας της Ελλάδας και του ελληνισμού, και έχει βεβαίως, τεράστιες ευθύνες η σημερινή κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή