Εντονες αντιδράσεις για την ανωτατοποίηση των εκκλησιαστικών σχολών

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 16:03
UPD:16:06
A- A A+

Την αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και της αντιπολίτευσης, συναντά η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μετατραπούν οι εκκλησιαστικές σχολές σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, για να εξετάσει την κατάσταση. Αποφασίστηκε να περιμένουν πρώτα την συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και μετά να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι το νομοσχέδιο δεν αγγίζει ούτε κατ' ελάχιστον τις Θεολογικές Σχολές, καθώς δεν δημιουργούνται Πανεπιστήμια, αλλά Παραγωγικές Σχολές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα. Οι φοιτητές εισάγονται με Πανελλήνιες Εξετάσεις, μετά δε την αποφοίτησή τους θα απασχοληθούν μόνο σε υπηρεσίες της Εκκλησίας. Δεν θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση ή οπουδήποτε αλλού http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/22/1092018.htm .

«Γιατί άραγε να χρειάζονται πανεπιστήμια για την εκμάθηση ενός επαγγέλματος ή λειτουργήματος, ή της καλλιέργειας της πίστης και της προώθησης των ορθόδοξων μηνυμάτων; Οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών της χώρας, καθηγητές κ.κ. Οικονόμου και Μεταλλινός, καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τους έλληνες βουλευτές την χωρίς διάλογο απόρριψη των θέσεών τους από το Υπουργείο Παιδείας», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Κάθε πολιτικός που εκλέγεται στην Αθήνα, θέλει να τα έχει καλά με τον Αρχιεπίσκοπο, σχολίασε στον Flash ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ενώ ο ΣΥΝ κάνει λόγο για «παραγωγή Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή