Χιόνια στην Πελοπόννησο, με αλυσίδες η κίνηση σε τμήματα του ορεινού δικτύου

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 11:40
UPD:12:13
SOOC/Nick Paleologos

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Χιόνιζε όλη τη νύχτα στην ορεινή και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ τώρα τα φαινόμενα έχουν εξασθενήσει και έχει κοπάσει η χιονόπτωση. Ανοικτό είναι όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Μικροπροβλήματα υπάρχουν στο δευτερεύον ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται:

Στην Αρκαδία, στον δρόμο. Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - 'Αστρους από το 17ο χλμ. έως το 19ο χλμ. . Στην επαρχιακή οδό Τρίπολη - Καστρι - 'Αγιο Πέτρο, στο δρόμο από 'Αστρος προς 'Αγιο Πέτρο από το 24ο χλμ ως το 31ο χλμ., Στον επαρχιακό δρόμο από 'Αστρος προς Καστάνιτσα από το 31ο έως το 33ο χλμ, στο δρόμο Λεωνίδιο - Κοσμάς - Γεράκι Λακωνίας από το 15ο έως το 40ο χλμ. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στον δρόμο Στεμνίτσα - Αλωνίσταινα και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα και του Μαινάλου.

Στην Κορινθία, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού και στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας από το 10ο έως το 25ο χλμ. Επίσης, στο δρόμο Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα από το 20ο χλμ ως τα Τρίκαλα και στο δρόμο από Τρίκαλα - Καρυά από το 1ο χλμ έως τη διασταύρωση για Σαραντάπηχο.

Στην Αργολίδα και τη Λακωνία, δεν υπάρχουν προβλήματα, εκτός από την εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας, μέσω Ταϋγέτου, που απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Πάτρα, το Αίγιο και το Διακοπτό, καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων μέσω Πτέρης και Διακοπτού - Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου. 

Επίσης, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις οδούς Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, καθώς και στο δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο μεταξύ, τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται από νωρίς το πρωί, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Σημειώνεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου είναι ανοικτό και απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες και από το δρόμο από Βυτίνα προς χιονοδρομικό και από το δρόμο Καρδαρά προς χιονοδρομικό Οστρακίνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή