Διακομματική επιτροπή για την Ολυμπιακή αντιπρότεινε το ΠΑΣΟΚ στον Α. Αλαβάνο

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 18:37
A- A A+

Συγκλίσεις αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού για το θέμα της Ολυμπιακής, όπως έκανε γνωστό η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Αλαβάνος στις δηλώσεις του («Δεν είναι κοινές οι θέσεις των δύο κομμάτων στο θέμα της Ολυμπιακής»).

Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στην οποία το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι αυτό το ρόλο θα μπορούσε να τον αναλάβει μία διακομματική επιτροπή για την Ολυμπιακή ή και η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής. «Να υπάρξει στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής μία αποτύπωση της κατάστασης, να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της Ολυμπιακής και για την βιώσιμη λύση», όπως ανέφερε η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Πιστεύουμε», προσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου ότι «πρέπει να αναζητηθεί μία βιώσιμη, αλλά ταυτόχρονα ανταγωνιστική λύση για την Ολυμπιακή. Μια λύση που θα εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, μια λύση που θα εξασφαλίζει την προοπτική των εργαζομένων, μια λύση που θα εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και όλων των περιοχών της χώρας μας. Και ταυτόχρονα, μία λύση που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων».

Σε ερώτηση εξάλλου για τη θέση του ΣΥΝ που επιμένει στο δημόσιο χαρακτήρα της Ολυμπιακής, η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής, σ’ αυτήν τη συζήτηση. Επανέλαβε ότι αυτό που προέχει για μας σήμερα είναι η αναζήτηση μίας βιώσιμης λύσης. Όπως και στο παρελθόν έχουμε πει, και ο ίδιος τόνισε και από τη Θεσσαλονίκη, στην επίτευξη μιας τέτοιας λύσης δεν αποκλείεται η συμμετοχή του δημόσιου τομέα. Εμείς δεν το αποκλείουμε αυτό. Δεν είναι θέμα ιδεοληψίας. Εμείς θεωρούμε ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρχει μια βιώσιμη λύση για την Ολυμπιακή και σαφώς μπορεί να συμμετέχει και ο δημόσιος τομέας σε μια τέτοια λύση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή