Euroleague: Ήττα στις λεπτομέρειες για Παναθηναϊκό στην Πόλη

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 23:07
UPD:23:27
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε πολύ καλά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ηττήθηκε όμως με 75-82 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη θεωρητικά καλύτερη ομάδα του 5ου ομίλου, στην πρεμιέρα του Top-16.

Ουσιαστικά, η ελληνική ομάδα πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημά της που επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν 14-0 νωρίς στο ξεκίνημα και υποχρέωσε τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να κυνηγούν σε μεγάλο διάστημα για να καλύψουν διψήφιες διαφορές.

Η κατάσταση βελτιώθηκε με την είσοδο αρχικά του Ραντούλιτσα και στη συνέχεια του Διαμαντίδη, που νοικοκύρεψαν την κατάσταση στους ψηλούς και την οργάνωση, αφού τόσο ο Κούζμιτς όσο και ο Φελντέιν ουσιαστικά δεν υπήρχαν στο γήπεδο.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 28-18, αλλά με τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Φώτση η διαφορά έπεσε στο -7 (24-31), για να φτάσει στο -3 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43-46). 

Το κακό είχε γίνει όμως για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Διαμαντίδης, που είχε μεγάλη συμβολή στο come back της ομάδας του, αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό και δεν θα επέστρεφε ξανά στο παρκέ για τη συνέχεια.

Κακό το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό και στην τρίτη περίοδο, με τον Ραντούλιτσα να φορτώνεται με τρίτο φάουλ και τη Φενέρ να φτάνει στο +9 (53-44).

Ένα τρίποντο του Φώτση έκανε το 54-52, το ντράιβ του Παππά το 56-56 και οι βολές του Πάβλοβιτς έδωσαν προβάδισμα για πρώτη φορά στους φιλοξενούμενους με 58-56, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης και τα συνακόλουθα λάθη επέτρεψαν στους Τούρκους να φτάσουν στο 30΄ προηγούμενοι 62-58. 

Η Φενέρ κατόρθωσε να φτάσει στο +7 (73-66) περίπου στο 35΄, όμως ο Παναθηναϊκός με κάρφωμα του Γκιστ μετά από κλέψιμο του Καλάθη στον Ντίξον πλησίασε στους τρεις (75-72). Η έλλειψη καθαρού μυαλού, όμως, έφερε λάθη και έβαλε τους Τούρκους σε θέση απόλυτου φαβορί, καθώς έφτασαν στο 82-72, για να μειώσει στο τελικό 82-75 με τρίποντο ο Γκιστ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις