Ερώτηση στην Ε.Ε. για τους συμβασιούχους της ΟΑ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 19:20
A- A A+

Ερώτηση για τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ) με την οποία καλεί την Κομισιόν να αποφανθεί ρητά ότι η εξαίρεση των συμβασιούχων της ΟΑ αντίκειται στο γράμμα και στο πνεύμα της Οδηγίας 99/70, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ αναφέρεται στην προχθεσινή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η εξαίρεση που προβλέπει το Π.Δ. 180/2004 του Υπουργείου Απασχόλησης για τους συμβασιούχους της ΟΑ αντίκειται στην Οδηγία 99/70.

Πράγματι, συνεχίζει στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής «το άρθρο 3 παρ.1 του Π.Δ. 180/2004 επιτρέπει τη «χωρίς περιορισμό ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου» για τους εργαζόμενους «στον τομέα των επιχειρήσεων αεροπορικών μεταφορών και των επιχειρήσεων που ασκούν δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών αεροδρομίου εδάφους και πτήσης».

Και καταλήγει: με δεδομένο ότι στη ρήτρα 2 του παραρτήματος της Οδηγίας 1999/70 οι εργαζόμενοι των αεροπορικών μεταφορών δεν περιλαμβάνονται στις δυνητικές εξαιρέσεις, καλείται η Επιτροπή να αποφανθεί αν είναι παραδεκτή η εξαίρεση των εργαζομένων στις αερομεταφορές που θεσπίζει το Π.Δ. 180/2004.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή