Σφαιρόπουλος: Μπορούμε καλύτερα και με περισσότερη διάρκεια

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 00:03
UPD:00:09
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Όπως υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος «σίγουρα μπορούμε και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια».

A- A A+

Η «σκυλίσια» άμυνα έδωσε ρυθμό σε ολόκληρη την ομάδα και οδήγησε εν τέλει τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, όπως έχει συμβεί σε τόσα και τόσα παιχνίδια με τόσους και τόσους αντίπαλους, οπότε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε να κάνει κάποια υψηλή ανάλυση.

«Ήταν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαια, γιατί από την αρχή επιβάλαμε το ρυθμό μας, κυρίως από την άμυνά μας. Είναι λογικό η πίεση να πέφτει πάνω στον γηπεδούχο και ίσως γι΄ αυτό να ήμασταν αρχικά νευρικοί στην επίθεση, αλλά μέσα από την άμυνά μας κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα χαμηλά» σχολίασε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας.

«Η άμυνα μάς έδωσε τη δύναμη να είμαστε καλοί και στην επίθεση βρίσκοντας ρυθμό, ειδικά στη δεύτερη περίοδο, όταν και πήραμε μια σημαντική διαφορά. Ξέραμε πως η Μπαρτσελόνα θα προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, βάλαμε εύκολα καλάθια και η ομάδα έδειξε στοιχεία από τις δυνατότητές της» πρόσθεσε. 

Όπως υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος «σίγουρα μπορούμε και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως πρόσφεραν όλοι οι παίκτες κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι: η ομάδα απαρτίζεται από όλους και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν το καλύτερο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που κράτησαν την Μπαρτσελόνα 20 πόντους κάτω από το μέσο όρο της. Δεν μένουμε όμως σε αυτή τη νίκη, αλλά συνεχίζουμε». 

Για την απόδοση του Μιλουτίνοφ υπογράμμισε: «Είναι ένας παίκτης 2,15μ. κι όταν καλείται στο ελληνικό πρωτάθλημα να αντιμετωπίσει έναν παίκτη που είναι 2 μέτρα κι ευέλικτος, δεν μπορεί εύκολα. Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε καλά σήμερα γιατί είχε έναν αντίστοιχο παίκτη να μαρκάρει.  Σήμερα ο Μιλουτίνοφ έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και να είναι πολύ αποτελεσματικός».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις