Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχητική αύξηση στις απώλειες Σύρων αμάχων μετά την έναρξη της ρωσικής εκστρατείας

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 22:51
UPD:22:58
REUTERS/HANDOUT

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και δείχνει βομβαρδισμό από ρωσικά αεροσκάφη σε ανώνυμη περιοχή της Συρίας.

A- A A+

Για «σημαντική και ανησυχητική» αύξηση στις αναφορές απωλειών Σύρων αμάχων από την έναρξη της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζον Κέρι έθεσε το θέμα στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ τόνισε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν εκδώσει «εξαιρετικά ανησυχητικές» εκθέσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους, ανάμεσα τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι οι επιδρομές των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών έχουν πλήξει εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σχολεία και αγορές.

H Διεθνής Αμνηστία, σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία έχουν σκοτώσει πολλούς άμαχους και αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η έκθεση της οργάνωσης δεν περιλαμβάνει ξεκάθαρα γεγονότα, κάνοντας λόγο για ψέματα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή