Επαφές Γ. Αλογοσκούφη στην Ουάσιγκτον

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 10:39
UPD:10:42
A- A A+

Τις ελληνικές θέσεις για την οικονομία και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συναντήσεις τις οποίες είχε στην Ουάσιγκτον με στελέχη του Κογκρέσου.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισκέπτεται την αμερικανική πρωτεύουσα ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που θα λάβει μέρος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΑ), που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών συναντήθηκε με Αμερικανούς νομοθέτες, μεταξύ αυτών και με τον ελληνικής καταγωγής, Πολ Σαρμπάνη (ηγετικό μέλος των επιτροπών τραπεζικών υποθέσεων, οικονομικών, προϋπολογισμού και εξωτερικών σχέσεων της γερουσίας), και το βουλευτή, Μάικλ Οξλεϊ (πρόεδρο της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της βουλής).

Αργότερα, ο κ. Αλογοσκουφης θα συναντηθεί με το ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, θα επισκεφθεί το γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Αύριο, εξάλλου, προβλέπεται να μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση του ΔΝΤ/ΠΤ, ενώ το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο, που θα παραθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή