Συνάντηση με την Ρ. Αντωνοπούλου ζητούν οι 225 απολυμένοι της Φίλκερμαν Τζόνσον

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 15:49
UPD:15:53
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από το περιβάλλον της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας διαμηνύεται ότι οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα, δεν έχουν ζητήσει να υπάρξει συνάντηση.

A- A A+

Ανήσυχοι δηλώνουν οι 225 απολυμένοι της «Φίλκερμαν Τζόνσον», οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι δεν θα λάβουν «ούτε ευρώ» από τα 11 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η εταιρεία.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ζήτησαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους. Πάντως, από το περιβάλλον της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας διαμηνύεται ότι οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα, δεν έχουν ζητήσει να υπάρξει συνάντηση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ωστόσο, ότι η κ. Αντωνοπούλου προτίθεται να δεχθεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό θέμα των οφειλών της «Φίλκεραμ Τζόνσον», οι οποίες συμπεριλαμβανόμενων των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.

«Ζητάμε να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων βουλιάζουμε ολοένα και πιο βαθιά στην ανέχεια, αφού αφενός δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, αφετέρου έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε επίδομα, να βγάλουμε κάρτα ανεργίας ή και να συμμετέχουμε σε επιδοτούμενα προγράμματα» τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Νίκος Ζαγκότης, μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι η «Φίλκερμαν Τζόνσον», ιδιοκτήτρια της ΒΙΟΜΕ, κήρυξε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2011. Έκτοκτε, οι απολυμένοι εργαζόμενοι έχουν προσπαθήσει να λειτουργήσουν το εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα της αυτοδιαχείρισης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή