Επικρίσεις Βενιζέλου για καθυστερήσεις στη στελέχωση νοσοκομείων

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο Αττικό Νοσοκομείο
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 14:27
A- A A+

Κλιμάκιο του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, επισκέφθηκε σήμερα το Αττικό Νοσοκομείο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος επέκρινε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για καθυστερήσεις στη στελέχωση νοσοκομειακών μονάδων όπως το Αττικό Νοσοκομείο στη Δυτική Αθήνα, το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, και τα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.

«Εδώ, σήμερα, στο Αττικό Νοσοκομείο, όπως συμβαίνει δυστυχώς σε όλη τη χώρα, διαπιστώνουμε ότι υπήρξαν - δυστυχώς - 18 χαμένοι μήνες στην Υγεία. Δεν άνοιξαν νέες κλινικές, δεν προσλήφθηκε προσωπικό, δεν λύθηκαν προβλήματα», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Αντίθετα οξύνονται τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν χρήματα για υπερωρίες, δεν υπάρχουν χρήματα για εφημερίες. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα αναξιοποίητων υποδομών, αναξιοποίητων κλινικών, κλινών, εξοπλισμών, και είναι κρίμα να τα έχει πληρώσει αυτά ο ελληνικός λαός και να μη μπορεί μια κυβέρνηση που τα βρήκε έτοιμα, να βάλει ένα λιθαράκι».

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για έλλειψη αναγκαίων φαρμάκων εξαιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Ανάπτυξης και επειδή, όπως είπε αναπτύσσονται κερδοσκοπικοί μηχανισμοί.

Ο κ. Βενιζέλος καυτηρίασε και τη στάση του διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου, που ενώ, όπως είπε, ειδοποιήθηκε από το ίδιο ότι θα έρθει αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 10 η ώρα, όχι μόνο δεν την υποδέχθηκε, αλλά ούτε είχε ετοιμάσει κάποια σύσκεψη-συνάντηση. «Φαίνεται ότι αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός, το δημοκρατικό ήθος, η “σεμνότητα και η υπευθυνότητα” που διδάσκει ο κ. Καραμανλής και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης στα στελέχη της κυβέρνησής τους», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου λειτουργούν μόνο 4 κλίνες, ενώ υπάρχουν έτοιμες προς άμεση λειτουργία, πλήρως εξοπλισμένες και στρωμένες 25 κλίνες που δεν λειτουργούν ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή