ΗΠΑ - Είκοσι νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο κοντά στο Ντάλας

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των νοτιοδυτικών περιοχών λόγω του τυφώνα Ρίτα
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 15:43
UPD:16:00
A- A A+

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες που εγκατέλειπαν τις εστίες εξαιτίας του τυφώνα Ρίτα, τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη, την ώρα που ήταν ακινητοποιημένο σε μποτιλιάρισμα κοντά στο Ντάλας του Τέξας.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνωστίζονται στους αυτοκινητοδρόμους του Τέξας εγκαταλείποντας τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Ρίτα, ο οποίος πλησιάζει απειλητικά τις νοτιοδυτικές περιοχές των ΗΠΑ. Η κατάσταση στα δύο αεροδρόμια του Χιούστον είναι χαοτική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν με προορισμό τις βορειότερες πολιτείες.

Ο τυφώνας απέχει τώρα περίπου 483 χιλιόμετρα από τη στεριά κινούμενος με 25 χλμ την ώρα. Με ανέμους που η ταχύτητά τους φθάνει τα 225 χλμ/ ώρα, αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Τέξας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εν τω μεταξύ, από την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Ενημέρωσης ανακοινώθηκε πως «εκτός των τεσσάρων διυλιστηρίων που παραμένουν κλειστά μετά τον κυκλώνα Κατρίνα, άλλα 15 διυλιστήρια έκλεισαν επειδή πλησιάζει ο κυκλώνας Ρίτα». Σύμφωνα με την Υπηρεσία, «η συνολική δυνατότητα διύλισης των εγκαταστάσεων που έκλεισαν, φτάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή