Στην Αθήνα οι Πρωταθλητές Ευρώπης

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 14:51
UPD:14:54

A- A A+

Έφθασε πριν από λίγο στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα Μπάσκετ, εν μέσω επευφημιών χιλιάδων φιλάθλων που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο.

Πρώτος βγήκε από το αεροπλάνο ο Νίκος Φιλίππου, που πρόλαβε να πει: «Αισθάνομαι πάντα όμορφα». Ακολούθησε ο «πρωτομάστορας» της επιτυχίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης: «Αυτά τα παδιά μας έκαναν να αισθανόμαστε συγκλονισμένοι. Είναι απίστευτο. Πολύ γρήγορα έδωσαν τόσο μεγάλη ώθηση στο μπάσκετ. Τώρα πρέπει να χαρούμε αυτή την όμορφη στιγμή και από αύριο δουλειά για κάτι καλύτερο».

Στη συνέχεια, κατέβηκε ο Νίκος Ζήσης ο οποίος είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αφού κάναμε υπερήφανο τον κόσμο. Ζούμε απίστευτες στιγμές», ενώ ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, Θοδωρής Παπαλουκάς, τόνισε: «Είναι μεγάλες αυτές οι στιγμές. Είναι οι κόποι πολλών ετών και ειδικότερα της προετοιμασίας που κάναμε από τον Αύγουστο».

Τελευταίος εξήλθε του αεροσκάφους ο αρχηγός της εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης, σηκώνοντας ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης εν μέσω επευφημιών του συγκεντρωμένου πλήθους. «Είναι αφιερωμένο σ΄ όλη την Ελλάδα και σ΄ όλους τους Ελληνες. Είμαστε χαρούμενοι που τους κάναμε υπερήφανους και την Ελλάδα γνωστή σ΄ όλον τον κόσμο. Εύχομαι ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον», είπε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση υποδοχής των Πρωταθλητών Ευρώπης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ομάδας βραβεύθηκαν για τη μεγάλη τους επιτυχία.

Καλωσορίζοντας την αποστολή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, δήλωσε: «Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, καλωσορίζω τους μεγαλους νικητες. Αυτους που δέκα μερες τώρα εστειλαν ένα μήνυμα στην Ευρωπη και χθες το επικυρωσαν. Είναι οι πρωτοι, είναι οι καλυτεροι.

Τους συγχαίρουμε γιατί αυτό που οργάνωσαν με τον προπονητή τους, τον Παναγιωτη Γιαννακη, το τεχνικό επιτελείο, την ομαδα υποστηριξης, την ΕΟΚ, τον πρόεδρο της, Ανδρέα Μιαούλη και τον βασικο συμπαραστάτη του μπάσκετ, εδώ και τρεις δεκαετίες, Γιώργο Βασιλακόπουλο, εφεραν εις πέρας. Εβαλαν ένα στοχο, δουλεψαν συνειδητα, παλεψαν μεχρι την τελευταια στγμη και απεδειξαν ότι η συνεργασία φέρνει αποτελεσματα. Εστειλαν ένα γενικοτερο μηνυμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ την ιδια ωρα θυμηθηκαμε αυτους που το 1987, πρωτοδοξασαν την Ελλαδα. Ο Παναγιώτης Γιαννακης, έχει την τύχη να είναι ο συνδεσμος εκείνης της ομάδας με την τωρινή, αποδεικνύοντας ότι το μπάσκετ έχει παρελθον, παρον και μελλον.

Από την καρδιά μας τους ευχαριστούμε και τους αγαπούμε, γιατί μας εδωσαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε και ελπίζουμε ότι θα μας αναγκάσουν να το επαναλαβουμε. Θερμα συγχαρητήρια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, τόνισε: «Αυτή η ημέρα ανηκει στα παιδιά και τους προπονητες. Εμείς εκ μερους του ευρωπαϊκου μπασκετ, συγχαίρουμε δημόσια τους προπονητές και τους παίκτες της εθνικης, γιατί πράγματι επάξια κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης».

Παρόντες στην εκδήλωση και ο Κώστας Πολίτης (προπονητής της Εθνικής που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλιο, στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987), ο Παναγιώτης Φασούλας και ο πολυνίκης έλληνας προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις