ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τατούλης δεν μπορεί να αρνείται την πολιτική ευθύνη

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 16:18
A- A A+

Ο υφυπουργός Πολιτισμού δεν μπορεί να αρνείται την πολιτική ευθύνη με τόση ελαφρότητα, υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτήρι της Σαντορίνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/26/1093213.htm .

«Ο ίδιος, μόνος, χωρίς να ζητήσει ουδέποτε τη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αποφάσισε να ανοίξει δύο φορές και να λειτουργήσει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Σαντορίνης, την πρώτη φορά μάλιστα το 2004 και εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων», σημείωσε η κ. Δαμανάκη, χαρακτηρίζοντας προκλητική την προσπάθεια, όπως είπε, του υφυπουργού να μετακυλήσει τις ευθύνες του στον προκάτοχό του. «Είναι γνωστό σε όλους, ότι επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου ο αρχαιολογικός χώρος παρέμενε κλειστός καθ’ όλο το διάστημα της εκτέλεσης των έργων σ΄αυτόν», τόνισε η Δαμανάκη και κατέληξε:

«Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού οφείλει να εμφανισθεί και να απαντήσει: Για ποιους λόγους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν ζήτησε, ως όφειλε, γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου πριν θέσει σε λειτουργία τον αρχαιολογικό χώρο στη Σαντορίνη; Γιατί ανέλαβε αυτήν την ευθύνη;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή