Για πολιτική ανανδρία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευ. Βενιζέλος

Με αφορμή όσα είπε ο κ. Τατούλης για το δυστύχημα στη Σαντορίνη
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 16:51
A- A A+

«Πολιτικά άνανδρη» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη στάση της κυβέρνησης να κρυφτεί πίσω από τον ανασκαφέα του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη ή πίσω από έναν επιστημονικό φορέα όπως είναι η Αρχαιολογική Εταιρεία, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/26/1093213.htm , για το τραγικό συμβάν στην Σαντορίνη.

«Αντιλαμβάνομαι την δυσχερή σχέση του κ. Τατούλη που έχει την πολιτική ευθύνη, αλλά και την ατυχία του δραματικού συμβάντος στην Σαντορίνη και επειδή βλέπω ότι ο κ. Καραμανλής, πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού τον έχει αφήσει μόνο, ακάλυπτο και αβοήθητο, ήμουν μετριοπαθής στις διατυπώσεις μου, όλα όμως έχουν ένα όριο».

«Είναι καιρός», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος, «μετά από 18 μήνες στο ΥΠΠΟ να αντιληφθούν ο κ. Καρμαανλης και μαζί του ο κ. Τατούλης ότι μεγάλα τεχνικά έργα που θέτουν ζητήματα εκτεταμένων σωστικών ή συστηματικών ανασκαφών, εξαρτώνται ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσής τους και ως προς το τελικό τους κόστος από την επιστημονική πορεία των ανασκαφών αυτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν την αντικειμενική διερεύνηση του γεγονότος ώστε να καταλογισθούν ευθύνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή