Μπάσκετ: Πρώτος ημιτελικός στο ΟΑΚΑ

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 12:19
UPD:15:30
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Παναθηναϊκός και Άρης θα διεκδικήσουν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ (18:30) το πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο σπουδαίο ζευγάρι της ημιτελικής σειράς του θεσμού, καθώς το αυριανό έχει ξεκάθαρο φαβορί τον ΠΑΟΚ, που θα αντιμετωπίσει στο Κερατσίνι τον πρωτοπόρο της Α2, Φάρο.

Με «σύμμαχο» τον κόσμο (αναμένονται περισσότεροι από 8.000 οπαδοί) και την παράδοση ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κλείσει θέση για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, απέναντι στον φορμαρισμένο Άρη που βρίσκεται στην Αθήνα αποφασισμένος να «πουλήσει ακριβά το τομάρι του».

Οι «πράσινοι» με 16 κατακτήσεις και συνολικά 21 συμμετοχές σε τελικό, όπου βρίσκονται ανελλιπώς από το 2005 (έχουν χάσει μόνο 2 τίτλους), έχουν τον πρώτο λόγο για να δώσουν το παρόν στον καταληκτικό αγώνα της 21ης Φεβρουαρίου, ενώ από την πλευρά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης «μετρά» 8 τρόπαια σε 13 τελικούς, με τελευταία κατάκτηση το 2004. 

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πάνοπλοι (απών θα είναι μόνο ο ανέτοιμος Μποχωρίδης), ενώ και οι «κίτρινοι» δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς ο πυρετός που ταλαιπώρησε τον Βασίλη Ξανθόπουλο υποχώρησε και ο έμπειρος γκαρντ αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Πρίφτη. 

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στον θεσμό του κυπέλλου 16 φορές, με τον Παναθηναϊκό να μετρά 10 νίκες. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις