Νταβούτογλου: Όνειδος και προδοσία όσα είπε ο Ντεμιρτάς στη Μόσχα

Σκληρές εκφράσεις κατά του ηγέτη της φιλοκουρδικής Αριστεράς της Τουρκίας
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 12:51
UPD:13:03
EPA/ETIENNE LAURENT

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

A- A A+

Όνειδος και προδοσία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και επικεφαλής του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) την κριτική του ηγέτη του φιλοκουρδικού, αριστερού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο συμπρόεδρος του HDP, το οποίο διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), βρέθηκε στη Μόσχα, όπου είχε συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και πολιτικούς και όπου κατέκρινε τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης στο ζήτημα του ρωσικού βομβαρδιστικού.

«Από τις πρώτες ημέρες, είχαμε διακηρύξει σαν κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ότι διαφωνούμε με τη χειροτέρευση των σχέσεων με τη Ρωσία», δήλωσε την Τετάρτη από τη ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Ντεμιρτάς.

Είχε μάλιστα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε ότι «λαμβάνει υπ' όψιν του» τις κρίσεις του κόμματος του κ. Ντεμιρτάς για την κατάσταση στη Συρία.

Η Ρωσία, η οποία διατηρούσε από τη δεκαετία του '80 έμμεσες σχέσεις με το PKK, έχει εκφραστεί ιδιαίτερα θετικά για τους Κούρδους της Συρίας και τις μάχες τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση, τους έχει ενισχύσει και στρατιωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή