Χ. Παπουτσής: Η ΝΔ κυβέρνηση μειωμένων προσδοκιών

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 16:34
UPD:16:36
A- A A+

Η κυβέρνηση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής επιλέγει την πολιτική της ήσσονος προσπάθειας και της παράδοσης των όπλων, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και ¶μυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/27/1093626.htm .

«Με αυτή την αντίληψη η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να αποδεχθεί την πρόσφατη δέσμη ιδεών Νίμιτς φέρνοντας την Ελλάδα σε δυσμενέστερη θέση για τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων», επισημαίνει ο κ. Παπουτσής.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «ένας καθαρός "Οδικός Χάρτης" για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, με ασφαλείς εγγυήσεις, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις υποχρεώσεων, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να κατοχυρώνονται με σαφήνεια όλα τα θέματα ελληνικού και γενικότερου εθνικού ενδιαφέροντος».

«Η αντιδήλωση της ΕΕ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη νομικά δεσμευτική ισχύ του διαπραγματευτικού πλαισίου, καθώς με βάση τις συγκεκριμένες προβλέψεις του θα κρίνεται η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.», προσθέτει ο κ. Παπουτσής και καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον εαυτό της, ότι είναι μια κυβέρνηση μειωμένων προσδοκιών και χαμένων ευκαιριών για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή