Μπρουνέι: Φυλάκιση πέντε ετών... δώρο για όσους γιορτάσουν τα Χριστούγεννα

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 12:00
UPD:12:24
EPA/STR

Το Συμβούλιο των Ιμάμηδων εξήγησε με απόφασή του ότι οι υπερβολικές και ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μιμητισμό τραυματίζοντας την πίστη των μουσουλμάνων.

A- A A+

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης πέντε ετών θα βρίσκονται όσοι μουσουλμάνοι κάτοικοι του Μπρουνέι συλληφθούν να στέλνουν ευχές ή να φορούν τον σκούφο του Άγιου Βασίλη.

Ο σουλτάνος της χώρας Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ υπενθύμισε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ το διάταγμα που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο, περί απαγόρευσης του εορτασμού των Χριστουγέννων για τους μουσουλμάνους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, οι χριστιανοί κάτοικοι της υπερσυντηρητικής χώρας εξαιρούνται του διατάγματος, αφού έχουν την άδεια να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα αρκεί οι όποιες εκδηλώσεις να γίνουν εντός των κοινοτήτων τους και αφού πρώτα ειδοποιηθούν σχετικά οι αρχές.

Το Συμβούλιο των Ιμάμηδων εκτιμά ότι οι υπερβολικές και ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μιμητισμό τραυματίζοντας την πίστη των μουσουλμάνων και υπενθύμισε ότι θρησκευτικά σύμβολα όπως σταυροί, κεριά, χριστουγεννιάτικα δένδρα, τραγούδια, ευχές, στολισμοί, ήχοι και ενδύματα έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι βρίσκεται στο νησί Βόρνεο της Νοτιοανατολικής Ασίας και έχει πληθυσμό 393.162 κατοίκους. Είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ αρχηγός του κράτους από το 1984 είναι ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή