Ιράκ: Περίπου 20 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 23:35
UPD:23:39
Reuters/STRINGER

Οι δύο επιδρομές έγιναν 10 λεπτά η μια μετά την άλλη περί τις 15:00 τοπική ώρα [14:00 ώρα Ελλάδας]. Είχαν στόχο το σπίτι ενός τοπικού αξιωματούχου του Ι.Κ. και του γιου του στη συνοικία της 17ης Ιουλίου, στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε περίπου 20 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους τουλάχιστον 12 άμαχοι, στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ, μετά από δύο αεροπορικές επιδρομές οι οποίες κατέστρεψαν οικήματα που πιστεύεται πως χρησιμοποιούσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται έξι αυτόπτες μάρτυρες και μια ιατρική πηγή.

Κοντινά κτήρια υπέστησαν επίσης ζημιές από τους βομβαρδισμούς, κατά τις ίδιες πηγές.

Οι δύο επιδρομές έγιναν 10 λεπτά η μια μετά την άλλη περί τις 15:00 τοπική ώρα [14:00 ώρα Ελλάδας]. Είχαν στόχο το σπίτι ενός τοπικού αξιωματούχου του Ι.Κ. και του γιου του στη συνοικία της 17ης Ιουλίου, στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Το Ι.Κ. κατέλαβε τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, το καλοκαίρι του 2014.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ. από τον Αύγουστο του 2014.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή