Ρέντσι: Καταδικασμένοι να χάσουν την πλειοψηφία όσοι εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 22:19
UPD:23:14
REUTERS/TONY GENTILE

Ο κ. Ρέντσι χαρακτήρισε «ανομοιογενές» το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, προσθέτοντας ότι «η οικονομική συνταγή η οποία επινόησε τα χρόνια αυτά η Ευρώπη δεν βοηθά τους πολίτες και παραδόξως τιμωρεί όποιον την εφαρμόζει» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας είναι καταδικασμένες να χάσουν την πλειοψηφία, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας της ισπανικές εκλογές.

Όπως είπε, αυτό συμβαίνει παρά τις δηλώσεις πολλών περί δημιουργίας συμμαχιών και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ρέντσι χαρακτήρισε «ανομοιογενές» το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, προσθέτοντας ότι «η οικονομική συνταγή η οποία επινόησε τα χρόνια αυτά η Ευρώπη δεν βοηθά τους πολίτες και παραδόξως τιμωρεί όποιον την εφαρμόζει».

Σύμφωνα με τον Ιταλό κεντροαριστερό πρωθυπουργό, «πρέπει να δούμε αν η Ευρώπη θα κατανοήσει ότι μια μυωπική πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας δεν μας οδηγεί πουθενά» και για τον λόγο αυτό, τους επόμενους μήνες, ο ίδιος «θα δώσει μια μάχη για την κοινωνική, πολιτισμική Ευρώπη, για την Ευρώπη της ανανέωσης και της απασχόλησης. Όχι μόνον για την Ευρώπη των αριθμών, των παραμέτρων και των περιορισμών». 

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης «ελπίζει σε μια πιο μεγάλη παρέα», για «να δοθεί μάχη υπέρ και όχι κατά της Ευρώπης», ώστε να τύχει υπεράσπισης «και το συμφέρον της Ιταλίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή