Εκλογές Ν.Δ.: Καθαρή πρωτιά Β. Μεϊμαράκη

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015 23:33
UPD:23:49
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με πάνω από 40%, δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Στη δεύτερη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό γύρω στο 30%, ενώ ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Τέταρτος είναι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ανακοίνωσε στις 23:00 πως στις κάλπες προσήλθαν 400.000 Νεοδημοκράτες και ζήτησε συγγνώμη από τους λίγους χιλιάδες που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν. 

ΕΡΤ1

Πάντως απέφυγε να αναφερθεί σε ακριβή ώρα όσον αφορά την ανακοίνωση ενός δείγματος που θα αντανακλά το τελικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι ικανό δείγμα θα υπάρξει το συντομότερο δυνατό. 

«Κλειδί» για τον β' γύρο του ποσοστό Μεϊμαράκη

Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, από την οποία θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό αν θα υπάρξει β' γύρος. 

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι σίγουρα πρώτος, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κινηθεί πιο κοντά στο 40% ή πιο κοντά στο 50%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, εάν είναι κοντά στο 50% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι τυπική διαδικασία. Εάν είναι κοντά στο 40% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι μάχη αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι εναντίον του αθροίζονται οι ψήφοι των υπολοίπων.

Τι λένε οι κύκλοι του Κυρ. Μητσοτάκη

Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν ότι «είναι στο 30%» και πως «η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται». «Πάμε στο Β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ», συμπληρώνουν.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να πάει στον δεύτερο γύρο όποια κι αν είναι η διαφορά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή