Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας ψάχνει ταυτότητα σοσιαλδημοκρατίας

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 21:40
UPD:23:01
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι πια αριστερός, αλλά ψάχνει ταυτότητα σοσιαλδημοκρατίας, έχοντας υποστεί μετάλλαξη», εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Χαρακτήρισε δε λογικό να απευθυνθεί στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο κ. Τσίπρας, στον οποίο πάντως εξαπέλυσε «πυρά», χαρακτηρίζοντας τον εκ νέου «πολιτικό τυχοδιώκτη».

«Αν ο κ. Καραμανλής έπεισε τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, τότε το πρόβλημα είναι του Τσίπρα» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Παρασκευής, ενώ επέρριψε ευθύνες στον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και διερωτήθηκε «τι κάνει ως γραμματέας;».

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, είπε ότι δεν είναι λογικό να γίνονται εκλογές χωρίς καταλόγους, σημειώνοντας ότι «ακόμα και το TAXIS πέφτει».  «Εξεπλάγην που πήγαν να μου φορτώσουν την ευθύνη» σχολίασε και τόνισε ότι είχε προτείνει να ψηφίζουν τα μέλη.

Ερωτηθείς για τη διεξαγωγή ή όχι δεύτερου γύρου, εφόσον δεν υπάρξει εκλογή προέδρου από τον πρώτο, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεύτερος γύρος πάση θυσία, το λέει το καταστατικό». Πάντως, υπογράμμισε ότι δεν θα αμφισβητήσει το όποιο αποτέλεσμα.

Μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «απάντησα αμυνόμενος στη δήλωσή του να φύγω». Πρόσθεσε επίσης ότι η παραίτησή του αποσυμπίεσε την ένταση, εκτιμώντας ότι «θα τρωγόμασταν ακόμα αν δεν είχα παραιτηθεί».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έσκισε το μνημόνιο και έφερε καινούριο» σημείωσε επανερχόμενος στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η όποια συνεννόηση «θέλει αρχές». «Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

«Όσοι διαστρέφουν κάποια πράγματα πλήττουν την εικόνα της Ν.Δ. Όποιος θέλει να πλήξει τον Μεϊμαρακη, να πλήξει τον Μεϊμαράκη όχι την εικόνα της Ν.Δ.», τόνισε εν συνεχεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή