Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις προσλήψεις στην ΤτΕ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 15:55
A- A A+

Οι προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)έγιναν «με νόμο του 1998 που προβλέπει τον τρόπο προσλήψεων σε ΔΕΚΟ και σε Τράπεζες», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Μπόλαρη για αναξιοκρατικούς διορισμούς φρουρών στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Αυτός είναι ο νόμος και αυτός τηρήθηκε», υπογράμμισε ο κ.Ρουσόπουλος.

Στην παρατήρηση ότι «ο νόμος δεν προβλέπει το περιεχόμενο των συνεντεύξεων και των ερωτήσεων», ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «η διαδικασία αυτή ακολουθείται επί επτά χρόνια και είναι περίεργο το γεγονός ότι για πρώτη φορά το θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη».

Εξάλλου, ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι κατά κοινή αίσθηση ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί καλύτερα του δημοσίου «και στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί πάγια πρακτική η διοργάνωση συνεντεύξεων. Πώς λοιπόν αναγνωρίζουμε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις καλή λειτουργία και δεν επιτρέπουμε στο δημόσιο την εφαρμογή της ίδιας λειτουργίας;», παρατήρησε.

Όπως σημείωσε, η συνέντευξη είναι ένα στοιχείο «εκσυγχρονισμού του κράτους, που εντάχθηκε στις εξετάσεις του δημοσίου με το νόμο του κ.Παυλόπουλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή