«Μήλον της Έριδος» το WhatsApp στη Βραζιλία

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 12:48
UPD:12:48
REUTERS/NACHO DOCE

Σύμφωνα με το TechCrunch, το 93% του «διαδικτυακού πληθυσμού» της χώρας χρησιμοποιεί το WhatsApp, με πολλούς φτωχούς Βραζιλιάνους να εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα δωρεάν μηνυμάτων και τηλεφωνικής επικοινωνίας του. 

A- A A+

Την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας της δημοφιλούς εφαρμογής messaging WhatsApp αποφάσισε ο δικαστής Ξαβιέ ντε Σόουζα στη Βραζιλία, λίγο μετά από προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου την Πέμπτη περί απαγόρευσης λειτουργίας του για 48 ώρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, βραζιλιάνικο δικαστήριο είχε αποφανθεί την επιβολή της απαγόρευσης για 48 ώρες αφού το WhatsApp δεν παρείχε στοιχεία στις αρχές που είχαν να κάνουν με υπόθεση ποινικού χαρακτήρα. Ωστόσο, καθώς οι Βραζιλιάνοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παύση της λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας, ο δικαστής ντε Σόουζα αποφάνθηκε ότι είναι παράλογο να επηρεάζονται εκατομμύρια χρήστες επειδή η εταιρεία δεν προβαίνει στην πρέπουσα δράση.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το 93% του «διαδικτυακού πληθυσμού» της χώρας χρησιμοποιεί το WhatsApp, με πολλούς φτωχούς Βραζιλιάνους να εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα δωρεάν μηνυμάτων και τηλεφωνικής επικοινωνίας του. Hashtag δημιουργήθηκε στο Twitter #Nessas48HorasEuVou, όπου οι χρήστες εξέφραζαν την αντίθεσή τους.

EURONEWS

Σημειώνεται πως η επιτυχία της εφαρμογής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο υψηλό κόστος των συνδρομών συνδέσεων δεδομένων για κινητά, καθώς και στο υψηλό κόστος των διεθνών κλήσεων.

Επίσης, καθώς το WhatsApp έχει αγοραστεί από το Facebook, η απόφαση προκάλεσε και την αντίδραση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του ότι προκαλεί έκπληξη η «ακραία» απόφαση ενός δικαστή να τιμωρήσει κάθε άνθρωπο στη Βραζιλία που χρησιμοποιεί το WhatsApp.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη υπόθεση, που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, έχει να κάνει με παράνομη δραστηριότητα ατόμου που φέρεται να είναι μέλος συμμορίας και να χρησιμοποίησε την εφαρμογή για σκοπούς οργάνωσης.

Προτεινόμενα για εσάς