Δημόσια και ιδιωτικά

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 17:24

A- A A+

Η ιδιωτική ζωή, λένε, τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μίρορ» δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα φωτογραφικό ρεπορτάζ από μια ηχογράφηση του συγκροτήματος στο οποίο ανήκει ο Πιτ Ντόχερτι, σύζυγος του διάσημου μοντέλου Κέιτ Μος. Στις

φωτογραφίες αυτές, φαίνεται η Μος να βγάζει από την τσάντα της ένα πακέτο με μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης. Στη συνέχεια φαίνονται να κάνουν χρήση τόσο η ίδια, όσο και η ομήγυρη.

Υστερα από αυτές τις εξελίξεις, η σουηδική εταιρεία Η&Μ ακύρωσε το συμβόλαιο των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε υπογράψει μαζί της, ανακοινώνοντας ότι οι αποκαλύψεις αντίκεινται στο -κατά των ναρκωτικών- προφίλ που κρατάει η αλυσίδα νεανικών ρούχων μαζικής παραγωγής. Για να ακολουθήσουν η Chanel και ο οίκος Burberry's.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία άσκησε δίωξη για χρήση «σκληρών» ναρκωτικών.

Ορθώς δημοσίευσε η «Μίρορ» τις φωτογραφίες; Πέρυσι, ένα άλλο μοντέλο, η Ναόμι Κάμπελ, κέρδισε αγωγή που είχε καταθέσει κατά της ίδιας εφημερίδας, η οποία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της έξω από την έδρα των Ανωνύμων Τοξικομανών, στο Τσέλσι. Το δικαστήριο έκρινε ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών εμπόδιζε την αποτοξίνωση της Ναόμι Κάμπελ.

«Γιατί δεχόμαστε φωτογραφίες που δείχνουν τον Ρον Γουντ των Ρόλινγκ Στόουνς να παίρνει ναρκωτικά, και όχι της Μος;» αναρωτιέται ο αρχισυντάκτης της «Ιντιπέντεντ» Λέοναρντ Ντόιλ.

«Πρέπει ασφαλώς να λαμβάνουμε υπόψη την επιρροή που ασκούν τέτοια πρόσωπα στη νεολαία, όχι όμως και να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Μος αποτελεί πρότυπο για πολλά κορίτσια, λόγω της αίγλης που έχει το επάγγελμα του μοντέλου, είναι μητέρα, και έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν παίρνει πια ναρκωτικά. «Και στο κάτω - κάτω, ένας ενήλικας είναι τουλάχιστον βλακώδες να παίρνει ναρκωτικά μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα».

Πηγή: El Pais, ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή