Νέες εστίες αντιπαράθεσης στη Ν.Δ.

Θ. Ρουσόπουλος: Θύελλα ξεσήκωσαν οι αναφορές για επικοινωνίες Τσίπρα-Καραμανλή
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 07:24
UPD:07:24
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι αντίπαλοι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που στηρίζεται από την «καραμανλική» πτέρυγα, αντιμετωπίζουν πλέον τις επαφές Τσίπρα-Καραμανλή ως προάγγελο της παροχής συναίνεσης από τον κ. Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Το χρίσμα του Κώστα Καραμανλή στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κύρια εστία αντιπαράθεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση, λίγα εικοσιτετράωρα προ των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επιβεβαίωσαν την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στη διακυβέρνηση Καραμανλή, με αιχμές μάλιστα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αποκάλυψη του πρώην υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε «μία ή δύο επικοινωνίες» με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι πληροφορίες περί αναφορών του «καραμανλικού» Ευρυπίδη Στυλιανίδη σε επαφές του κ. Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της 17ωρης διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία, δημιουργούν νέα εστία αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της Ν.Δ. Και αυτό γιατί οι αντίπαλοι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που στηρίζεται από την «καραμανλική» πτέρυγα, αντιμετωπίζουν πλέον τις επαφές Τσίπρα-Καραμανλή ως προάγγελο της παροχής συναίνεσης από τον κ. Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η φράση μάλιστα του Θοδωρή Ρουσόπουλου ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μοιάζει στον δημόσιο λόγο του με τον Ανδρέα Παπανδρέου» προκάλεσε αίσθηση τόσο εντός όσο και εκτός της Ν.Δ. Ο κ. Ρουσόπουλος έπλεξε όμως και το εγκώμιο του κ. Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ότι με άλλον αρχηγό η Ν.Δ. θα είχε πολύ πιο χαμηλά ποσοστά στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Η κατάσταση στη Ν.Δ. προκαλεί πάντως έντονες ανησυχίες περί ενδεχόμενης απόσχισης γαλάζιων βουλευτών, κίνδυνο που αναγνώρισαν μάλιστα τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Το θερμόμετρο ανέβασε όμως και ο Αδωνις Γεωργιάδης που περιέγραψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως casus belli. «Κανείς από τους τέσσερις υποψήφιους δεν έχει νομιμοποίηση για να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ.

Την εικόνα του πολέμου όλων εναντίων όλων ενίσχυσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε τον Δεκέμβρη του 2008». Επέκρινε, μάλιστα, για μία ακόμη φορά τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη στάση που κράτησε τότε ως υπουργός Εσωτερικών. «Για τον Δεκέμβριο του 2008 δεν έχω απλά μιλήσει, έχω ψηφίσει, δικαιολογώντας τη μη ψήφο μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή