Αποσύρεται το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 15:22
UPD:17:30
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το αντικείμενο της συνεδρίασης των Προέδρων της Βουλής μπορεί να σχετίζεται με καθυστέρηση στην συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

A- A A+

Στην απόσυρση του νομοσχεδίου που έφερνε το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης στη Βουλή προχωρά η κυβερνητική πλευρά, με στόχο το ν/σ να κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή μετά τις γιορτές.

Στόχος είναι στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιηθεί η κοστολόγηση των μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (η έλλειψη της σχετικής έκθεσης του ΓΛΚ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ακόμη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) αλλά και να επέλθει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών ως προς το περιερχόμενο του νομοσχεδίου και την κάλυψη του ενδεχόμενου δημοσιονομικού κόστους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, το νομοσχέδιο αποσύρθηκε καθώς υπήρξε «απειλή» για καθυστέρηση εκταμίευσης του 1 δισ. βοήθειας.

Μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με πηγές τις Ευρωζώνης, οι ανώτατοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν για να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης.

Πηγή της Ευρωζώνης την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ ανέφερε πως το θέμα που δημιουργήθηκε με το «παράλληλο» πρόγρμμα λύθηκε με συναινετικό τρόπο. Όπως εξήγησε, κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς.

Εξάλλου, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο Παρασκευή η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (συγκεκριμένα να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή