Σε τρεις μήνες λύση για τη λυματολάσπη

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 15:37
A- A A+

Θα τηρηθεί, και μάλιστα συντομότερα, η δέσμευση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τέως προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη «σχετικώς με τα προβλήματα δημόσιας υγείας στη δυτική Αττική, από τη μεταφορά 150.000 τόνων λυματολάσπης» στο ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων.

«Οι κάτοικοι της περιοχής υπέστησαν αυτό το μαρτύριο για δέκα χρόνια. Εμείς ζητάμε να κάνουν ακόμα τρεις μήνες υπομονή. Μπορεί να γίνει και πολύ νωρίτερα. Αγωνιζόμαστε για να υλοποιήσουμε εναλλακτικές λύσεις και μόλις είναι έτοιμες -και πάντως όχι αργότερα του Δεκεμβρίου- θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε την πρόταση, να φορτωθεί «τώρα αμέσως η λυματολάσπη σ' ένα τάνκερ, και να ετοιμαστεί γ' αυτό μια βραχονησίδα μακριά από κατοικημένες περιοχές».

Εν τω μεταξύ, γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στη χωματερή Ανω Λιοσίων ώστε να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Τουλάχιστον μέχρι και αύριο η χωματερή θα παραμείνει κλειστή για τα απορριμματοφόρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή