Ν. Κακλαμάνης: Τα συμφέροντα θέλουν να ελέγχουν το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 14:30
UPD:14:32
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο βουλετής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι τα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ελέγχουν, όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία αλλά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του εξέφρασε ο βουλετής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι είναι στο χέρι του πολιτικού συστήματος να τους απαντήσει με ένα βροντερό «όχι».

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του σε οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να καθορίσουν την επόμενη εκλογή στη ΝΔ ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «από την αναταραχή που ακολούθησε μάλλον δικαιώθηκα, όταν έλεγα ότι ακούω ότι οικονομικά συμφέροντα θέλουν να καθορίσουν την επόμενη εκλογή στη ΝΔ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Κάλεσε δε τους υποψήφιους να απαντήσουν «ποια είναι τα κλειστά γραφεία, τα κατεστημένα, τα συμφέροντα, πίσω από τις κουρτίνες» είπε ο πρώην υπουργός, ενώ παρέπεμψε και στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας να γίνουν συγκρίσεις «με αυτά που κάνει τώρα».

Αναφερόμενος στην εκλογή της Κυριακής εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ σημείωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι υποψήφιοι.

«Εγώ είμαι παλιός, είμαι 51 χρόνια στην παράταξη,. Οι υποψήφιοι έχουν περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά κανένα δικαίωμα περισσότερο από τους βουλευτές», είπε.

Σε ό,τι αφορά στο σύμφωνο συμβίωσης ο κ.Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτά τα θέματα ο καθένας παίρνει θέση με βάση τη δική του κουλτούρα και τα δικά του πιστεύω και εκτίμησε ότι για το θέμα το κόμμα της ΝΔ θα καταλήξει στο να υπάρχει ψήφος «κατά συνείδηση».

«Αυτή είναι η εκτίμηση μου ότι πρέπει να γίνει και νομίζω ότι έτσι θα γίνει τελικά», είπε, ενώ επεσήμανε ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου αδικεί την ουσία του πράγματος, γιατί «από από τα 63 άρθρα μονό τα 14 αναφέρονται στο σύμφωνο συμβίωσης», κάνοντας λόγο για «προσθήκες και διορθώσεις στον Αστικό Κώδικα που κατά τη γνώμη μου ορθώς θίγει το νομοσχέδιο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή