Ταϊλάνδη: Κορόιδεψε τον βασιλικό σκύλο και κινδυνεύει με... 37 χρόνια φυλακή

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 13:42
UPD:13:50
EPA/STR

Φωτογραφία αρχείου του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι και της ημίαιμη σκυλίτσας του Τόνγκντενγκ ή Κόπερ.

A- A A+

Ταϊλανδός 27 ετών, εργάτης αυτοκινητοβιομηχανίας, κρατείται από την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος για προσβολή του βασιλιά της Ταϊλάνδης εξαιτίας επίδειξης ασέβειας προς τον βασιλικό σκύλο και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 37 ετών.

Ο Τάνακορν Σιριπάιμπουν κατηγορείται από στρατιωτικό δικαστήριο για σαρκαστικό σχόλιο στο Ίντερνετ για την ημίαιμη σκυλίτσα Τόνγκντενγκ ή Κόπερ, που ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι διέσωσε από τους δρόμους και λατρεύει.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Χουν Τόνγκντενγκ: Η Εμπνευση» είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης, (Khun (Χουν) σημαίνει σεβασμός). Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.

Στην Ταϊλάνδη, η βασιλική οικογένεια προστατεύεται από την αυστηρότερη νομοθεσία του κόσμου. Οποιος προσβάλλει τον βασιλιά Μπουμιμοπόλ Αντουλγιαντέχ, 88 ετών, που εμφανίζεται ως ημίθεος, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο, απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών για κάθε κατηγορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή