Συνάντηση Γ. Μουζάλα με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 13:32
UPD:13:33
Naftemporiki.gr
A- A A+

του Μάκη Συνοδινού

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πατουλη.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι δήμαρχοι που υποδέχονται ή φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, Αθηναίων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαληρου, Γλυφάδας, Γαλατσίου καθώς και εκπροσώπων από τη Ρόδο, την Κω και τη Σάμο. 

Σύμφωνα με τον κ. Πατουλη, στόχος της συνάντησης είναι να ενημερωθούν για την πολιτική και τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους.

NAFTEMPORIKI.GR

Τη συνάντηση θα απασχολήσει και το ζήτημα της επιστροφής και συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών μετά το κλείσιμο των συνόρων.

Η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Μουζάλας. 

Την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ανακοινώσει ότι της συνάντησης θα προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των δημάρχων έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

«Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου», τόνισε ο κ. Πατούλης και προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή