Θετική δυναμική για λύση στη Συρία «βλέπει» η Ρωσία

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 12:22
UPD:12:25
REUTERS/REMO CASILLI

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

A- A A+

Η Μόσχα βλέπει «θετική δυναμική» στην επίλυση της κρίσης στην Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο δήλωση στη Μόσχα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε παράλληλα ότι η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία «σε υποστήριξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που πολεμά, σύμφωνα με τους Ρώσους, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο αριθμός των ενόπλων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος αποτελεί βασικό αντίπαλο του καθεστώτος Άσαντ, που προελαύνει τώρα στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Χαλέπι και Ράκα, ξεπερνάει τις 5.000, μεταδίδουν επίσης τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα δηλώσεις που έκανε ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, σε σύνοδο με τους ξένους στρατιωτικούς ακολούθους στη Ρωσία.

«Ο αριθμός αυτών των μονάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αυξάνεται συνέχεια», πρόσθεσε ο στρατηγός Γκερασίμοφ. «Μόνον για την υποστήριξή τους, η αεροπορία της Ρωσίας πραγματοποιεί καθημερινά 30-40 πλήγματα. Σε αυτούς παρέχονται επίσης όπλα, πυρομαχικά και επιμελητειακή υποστήριξη», σημείωσε, στο πνεύμα ανάλογης ανακοίνωσης που είχε κάνει την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παραμένει πάντως συγκεχυμένο κατά πόσον η Ρωσία βοηθά τον ΕΣΣ, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι πλήττει στόχους του στη βορειοδυτική Συρία για να ενισχύσει τις θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή