Jeep Renegade: Το «Αυτοκίνητο της Xρονιάς 2016»

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 21:36
UPD:21:44

To Jeep Renegade, στο χαρακτηριστικό χρώμα με το οποίο λανσαρίστηκε στην αγορά.

A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Τα μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανακήρυξαν το νέο Jeep Renegade, ως το καλύτερο νεοεισερχόμενο αυτοκίνητο στην εγχώρια αγορά, κατά το τρέχον έτος, με τίτλο «πρωτιάς» για το 2016.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε, στις 10 Δεκεμβρίου, στο Kitchen Bar, στον Άλιμο, γιορτάστηκε, παράλληλα, η 10η επέτειος ίδρυσης του θεσμού, με συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, από τον χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και του Τύπου.

Μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής ανάδειξης του ΑτΧ είναι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου, οι οποίοι ψηφίζουν με κύριο κριτήριο το πώς ένα μοντέλο ανταποκρίνεται, κάθε φορά, στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, προσμετρώντας τα στοιχεία του σχεδιασμού, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, αλλά και το συνολικό κόστος κτήσης/χρήσης, τη σχέση αξίας/τιμής, την ευρύτητα της γκάμας ενός μοντέλου, τις επιδόσεις, την ασφάλεια, την οικονομία καυσίμου, συναφώς, δε, το σεβασμό των κατασκευαστών στο περιβάλλον.

Με την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε το Renegade της νέας εποχής, που, σήμανε την μεγάλη επιστροφή της θρυλικής Jeep στην αγορά, αναμένεται να συνεχίσει, ακόμη πιο ισχυρό, την εμπορική του επιτυχία, παρά το γεγονός ότι η συγκυρία είναι, εν γένει, δύσκολη, στο οικονομικό πεδίο.

Το βραβείο, εκ μέρους της Jeep, παρέλαβαν ο πρόεδρος του ομίλου, Πολυχρόνης Συγγελίδης, ο γενικός διευθυντής, Ανδρέας Σουλουτζιδάκης και η διευθύντρια επικοινωνίας, Κορίνα Βαλυράκη.

Συμβολικά, άλλωστε, η όλη διαδικασία επιλογής του ΑτΧ ανάμεσα στα πιο «φρέσκα» επιβατικά οχήματα κάθε έτους, λειτουργεί ως ευχή για «καλύτερες ημέρες», στο προσεχές 12μηνο. Μια ευχή που την υιοθετούν και οι παράγοντες της αγοράς, εδώ και αρκετά χρόνια, αγκαλιάζοντας το θεσμό, με το ενδιαφέρον τους.

Το φετινό βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia-Jeep Hellas, Πολυχρόνης Συγγελίδης, από τον πρόεδρο του θεσμού, Αντώνη Κόλλια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Συγγελίδης ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο για το Jeep Renegade.

Είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που, προέρχεται από τους πλέον ειδικούς, τους καταξιωμένους δημοσιογράφους του χώρου, που εκτίμησαν ότι το Jeep Renegade είναι το πιο σημαντικό αυτοκίνητο για τις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών για το 2016 με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι το Jeep Renegade ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο του 2015, ενώ, το Νοέμβριο στη γκάμα προστέθηκε η πολυαναμενόμενη έκδοση 1.400 κυβικών, 170 ίππων με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Η ομάδα των δημοσιογράφων που απαρτίζουν το θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ποζάρουν μαζί με τους εκπροσώπους της Jeep.

Η επιτυχία του μοντέλου, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας, συνίσταται στα μοναδικά χαρακτηριστικά του όπως η κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, η σύγχρονη ξεχωριστή σχεδίαση, το έξυπνο σύστημα 4κίνησης με κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες, -κάτι που διαπιστώθηκε στις δημοσιογραφικές δοκιμές και συνεκτιμήθηκε στην τελική αξιολόγηση-, η ευκολία και η πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση και η πλούσια γκάμα κινητήρων/κιβωτίων ταχυτήτων και συστημάτων μετάδοσης.

Το Jeep Renagade διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης και diesel, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και με τιμή που ξεκινά από τα 19.370 ευρώ. Υποστηρίζεται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποπληρωμής με μηνιαία δόση που ξεκινά από τα 187 ευρώ και συνοδεύεται από δωρεάν παροχή σέρβις για 5 χρόνια και δωρεάν παροχή οδικής βοήθειας, επίσης 5 ετών.

Το μικρότερο μοντέλο στην σύγχρονη γκάμα της  Jeep  προηγήθηκε, με καθαρή διαφορά, αφήνοντας την 2η θέση για το νέο Opel Astra και την 3η για το Hyundai i20, δύο επίσης πολύ σύγχρονα και αξιόλογα μοντέλα, ταιριαστά και αυτά στην ελληνική πραγματικότητα, σε ξεχωριστές κατηγορίες το καθένα.

Αναλυτικότερα, η βαθμολογία που συγκέντρωσαν, με μυστική ψηφοφορία,  τα μοντέλα της τελικής δεκάδας έχει ως εξής: Jeep Renegade (122 βαθμοί), Opel Astra (82 βαθμοί), Hyundai i20 (71 βαθμοί), VW Passat (41 βαθμοί), SsangΥong Tivoli (37 βαθμοί), Ford Mondeo (34 βαθμοί), Citroen C1/Peugeot 108, smart fortwo-forfour (29 βαθμοί), Renault Twingo (20 βαθμοί), Fiat 500X (12 βαθμοί).

Η βαθμολογία της τελικής δεκάδας των υποψηφίων αυτοκινήτων για το ΑτΧ 2016.​

Υπενθυμίζεται πως η τελική δεκάδα των υποψήφιων αυτοκινήτων για το βραβείο προέκυψε από μια λίστα 20 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά από το Δεκέμβριο του 2014 έως και το Νοέμβριο του 2015 και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού.

Την πανηγυρική τελετή της απονομής τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος (τέως υφυπουργός Μεταφορών), ο βουλευτής από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, Γιώργος Βασιλάκης, καθώς και πλήθος στελεχών των εταιρειών εισαγωγής αυτοκινήτων. Χορηγοί της εκδήλωσης, η οποία, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, διοργανώθηκε, με επιτυχία,  από την εταιρία Promauto, ήταν η εταιρία φυσικού αερίου Fisikon, το Kitchen Bar, το Mc ArthurGlen και τα λιπαντικά Eneos.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή