Χωρίς συνηγόρους ο Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2001 08:06
UPD:08:10
A- A A+

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, θα εμφανιστεί χωρίς δικηγόρους, αφού επιθυμεί να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος αναμένεται να δηλώσει «αθώος».

Ο Μιλόσεβιτς είχε συνομιλίες για περίπου δύο ώρες χθες το βράδυ στη φυλακή όπου κρατείται με δύο δικηγόρους του.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ένας εκ των δικηγόρων του, επανέλαβε ότι ο Μιλόσεβιτς αν και δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δικαστήριο, ωστόσο θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, όταν έρθει η ώρα.

Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ράμσεϋ Κλαρκ δήλωσε ότι έδωσε συμβουλές, στην ομάδα υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς και πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και ο ίδιος σε αυτήν.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρέχει βοήθεια στις αρχές της Γιουγκοσλαβίας για τον εντοπισμό ενδεχόμενων τραπεζικών λογαριασμών του πρώην προέδρου.

Στην ολλανδική πρωτεύουσα μετέβη χθες και ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβανιτς, ενώ στο Βελιγράδι, ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Κοστούνιτσα, άρχισε συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μετά την παραίτηση που υπέβαλε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Τζίτζιτς, πυροδοτώντας την κατάρρευση του συνασπισμού των οκτώ κομμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή