Επικρίνει την κυβέρνηση για νεοδεξιό αυταρχισμό

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 16:08
UPD:17:45
A- A A+

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι «αδυνατεί, δεσμεύεται, ή δεν θέλει να βάλει τάξη στην ίδια του την κυβέρνηση». Μιλώντας στην 4η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού και για διαπραγματευτική ανικανότητα και αδυναμία (με αποτέλεσμα) «ούτε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να αξιοποιήσουν για να προωθήσουν την διπλωματική της αναγνώριση». Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για πελατειακή αντίληψη, διαφθορά, αναλγησία, νεοδεξιό αυταρχισμό, έλλειψη πυξίδας και οράματος για την χώρα, έλλειψη σοβαρότητας, ανικανότητα και σοβαρή αναίρεση, με προφανή ψέματα, των υποσχέσεών της προς τον ελληνικό λαό.

«Με βουτιές στο παρελθόν και προσπάθειες διαιώνισης διχαστικών διλημμάτων που έβλαψαν τον τόπο, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Παπανδρέου είναι να γκρεμίζει την εικόνα της «άλλης πολιτικής» που επικαλέστηκε κάποτε», σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εγκρίνει τις εισηγήσεις του πολιτικού πλαισίου για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές καθώς και τους κανονισμούς λειτουργίας των επιτροπών του κόμματος.

Nωρίτερα, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο. Εντονες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Για κόμμα-μπάχαλο, σταλινικού τύπου έκανε λόγο ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ άλλοι απείλησαν με αποχώρηση, διαμαρτυρόμενοι για εισήγηση για αλλαγές στις τομεακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που «φέρνει το ΠΑΣΟΚ πίσω».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή