Η Δανία απορρίπτει τη θέση της Αυστρίας για την Τουρκία

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 16:39
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Περ Στιγκ Μέλερ, απέρριψε σήμερα τη θέση της Αυστρίας που απειλεί να μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε..

«Αν, όπως υποστηρίζει η Αυστρία, αυτή η εντολή διαπραγμάτευσης θα πρέπει να περιλάβει και μια εναλλακτική επιλογή, οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν όπως έχει προβλεφθεί στις 3 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μέλερ έπειτα από συνάντησή του με επιτροπή του δανέζικου κοινοβουλίου.

«Στο κείμενο (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) καθορίζεται πως αρχίζουμε διαπραγματεύσεις με στόχο την ένταξη (της Τουρκίας). Και αν αυτή δεν είναι δυνατή (στο τέλος της διαδικασίας), θα πρέπει τότε να βρούμε κάτι άλλο. Είναι υπερβολικά νωρίς για να περιγράψουμε τώρα τι θα είναι αυτό το άλλο», ανέφερε ο κ. Μέλερ.

Εν τω μεταξύ της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του δανικού κοινοβουλίου έδωσε κατά πλειοψηφία την έγκρισή της στην κυβέρνηση φιλελεύθερων και συντηρητικων να καταψηφίσει το αίτημα της Αυστρίας κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των «25», την Κυριακή στο Λουξεμβούργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή