«H Τουρκία την ακρωτηρίασε, το Σχέδιο Ανάν επιχείρησε να τη διαλύσει»

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 21:07
A- A A+

H τουρκική εισβολή του 1974 ακρωτηρίασε την Κυπριακή Δημοκρατία και το Σχέδιο Ανάν του 2004 επιχείρησε να τη διαλύσει και να την υποκαταστήσει με ένα διάτρητο και ετοιμόρροπο μόρφωμα, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σε διάγγελμα του για την 45η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, η οποία εορτάζεται αύριο.

Αναφερόμενος στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε., ο πρόεδρος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι «η λύση του κυπριακού ,όπως εμείς τη θέλουμε, δεν ήταν όρος, ούτε μπορούσε να τεθεί ως νέος όρος».

Παρά ταύτα, δηλώνει ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, «πετύχαμε την υποστήριξη μεγάλου αριθμού χωρών-μελών της Ε.Ε., να παρεμβληθούν όροι και προϋποθέσεις, πάνω στις οποίες μπορούμε, τώρα, να κτίζουμε και να απαιτούμε αποτελεσματικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τουρκίας προς όλα τα Κράτη-Μέλη, περιλαμβανομένης και της Κύπρου. Οχι σε βάθος χρόνου. Αλλά από την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».

Στο διάγγελμα του ο πρόεδρος Παπαδόπουλος απευθύνεται και προς τους τουρκοκυπρίους, τους οποίους καλεί σε μια κοινή προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή