Σίλβα: Χάσαμε από καλύτερη ομάδα

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 00:46
UPD:01:19
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Μάρκο Σίλβα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

A- A A+

Ο Μάρκο Σίλβα ήταν απογοητευμένος από την κατάληξη του αγώνα με την Άρσεναλ, αφού η ομάδα του έφτασε πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση στο Τσάμπιονς αλλά δεν την πήρε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν σκεπτικός και εμφανώς στενοχωρημένος, παραδέχθηκε όμως ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από έναν ανώτερο αντίπαλο, όπως ήταν απόψε οι Άγγλοι.

«Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε επειδή η Άρσεναλ ήταν καλύτερη. Έδειξε το επίπεδό της. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε, όμως δεν τα καταφέραμε» υπογράμμισε ο Σίλβα. 

«Οι οπαδοί μας πρέπει να είναι περήφανοι. Η ομάδα τα έδωσε όλα, προσπάθησε πολύ και το ότι φτάσαμε να διεκδικούμε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο βράδυ είναι σημαντικό. Η Μπάγερν και η Άρσεναλ είναι ομάδες με μεγάλη ποιότητα και στο τέλος φάνηκε η διαφορά τους» πρόσθεσε. 

«Πρέπει να κοιτάξουμε και τις τέσσερις ομάδες και να δούμε την πραγματικότητα. Η κάθε ομάδα έχει τα δικά της στοιχεία, όπως και ο Ολυμπιακός. Εμείς νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε και θέλω να συγχαρώ τις δύο ομάδες που τα κατάφεραν» συνέχισε ο Σίλβα. 

Όσο για τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ; «Θα περιμένουμε να δούμε την κλήρωση. Δεν έχουν νόημα οι προβλέψεις. Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα μας τύχει και μετά θα παλέψουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

-Περιμένατε αυτή την εξέλιξη του αγώνα; Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, μέχρι το 25ο λεπτό είχε τις ευκαιρίες, αλλά μετά σαν να έπαθε μπλακ άουτ.

«Συμφωνώ μαζί σας. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καλό τρόπο, είχαμε τον έλεγχο, ήμασταν δημιουργικοί στο παιχνίδι μας και είχαμε ευκαιρίες. Αν είχαμε εκμεταλλευτεί κάποιες από τις ευκαιρίες στο πρώτο 25λεπτο ποιος ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το ματς. Ο αντίπαλος στην πρώτη ή στην δεύτερη φορά που κατέβηκε στην περιοχή, σκόραρε. Αυτό επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική και εκεί φάνηκε η ποιότητα του αντιπάλου».

-Στα προηγούμενα χρόνια, όταν πήγαινε ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ, σαν να έβγαζε μία απογοήτευση. Είναι ένα στοίχημα για εσάς να κάνει φέτος μία καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Είμαστε τελείως διαφορετική ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και θα πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ για να πάρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Περιμένουμε την κλήρωση βεβαίως, για να δούμε και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχουν πολλές ομάδες. Θα συνεχίσουμε στο μέλλον να δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

-Ο κόσμος της ομάδας ήρθε στο γήπεδο, δημιούργησε μία φανταστική ατμόσφαιρα και στο τέλος χειροκρότησε την ομάδα. Τι μήνυμα θα θέλατε να του στείλετε;

«Αυτό που έχω να πω στον κόσμο είναι ότι θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους και για το πόσο μάς έχουν στηρίξει. Τους ευχαριστούμε γιατί ήταν μέρος της επιτυχίας μας. Πιστεύουμε ότι και εκείνοι χειροκρότησαν την ομάδα γιατί αναγνώρισαν το πόσο δούλεψε η ομάδα για να φτάσει να διεκδικεί την πρόκριση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα».

-Περιμένατε από την ομάδα σας μία καλύτερη αντίδραση μετά το 0-1;

«Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο μετά το 0-1. Δεν πιστεύω ότι χάλασε η εικόνα μας μετά το 0-1. Στην επανάληψη ήρθε ένα εύκολο γκολ, με έναν τρόπο που δεν περιμέναμε. Από εκεί και πέρα συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Είχαμε ευκαιρία να σκοράρουμε μετά το 0-2, όμως, δεν τα καταφέραμε. Αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες μας, σε αντίθεση με την Άρσεναλ. Δεν παραιτηθήκαμε από το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα φαίνεται και η ποιότητα του αντιπάλου μας».

-Το τρίτο γκολ είναι αυτό που πλήγωσε τον Ολυμπιακό. Περιμένατε να μπει το παιχνίδι στην τελική ευθεία όταν ήταν 0-2 για να ρισκάρατε, γιατί φάνηκε να υπάρχει μία καθυστέρηση από τον πάγκο.

«Είναι αλήθεια ότι μετά το 0-2 είχαμε σκοπό να ρισκάρουμε, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είχαμε και την ευκαιρία με τον Σιόβα να σκοράρουμε. Ο στόχος μας ήταν να ρισκάρουμε. Δεν το κάναμε, γιατί το τρίτο γκολ σκότωσε τις ελπίδες μας. Εκεί τελείωσε το ματς. Ό,τι και να κάναμε, ξέραμε πώς ήταν αργά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις