«Τρέχει» το Μαξίμου για τα 13 προαπαιτούμενα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 20:34
UPD:10/12/2015 00:24
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Μαξίμου σημειώνουν ότι παρά τις αιτιάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για καθυστερήσεις η Κομισιόν και το Eurogroup όχι μόνο δεν έχουν ανάψει «κόκκινο φως» στη διαπραγμάτευση αλλά το αντίθετο δημοσιοποίησαν τα 13 προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει  η κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων να έρθει στη Βουλή ενδεχομένως την ερχόμενη Δευτέρα ώστε μέχρι την μεθεπόμενη Παρασκευή να έχει γίνει νόμος του κράτους.

Το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο το κουαρτέτο των θεσμών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη. Αντικείμενο της συνάντησης το «πακέτο» που αφορά στη διαχείριση των μεγάλων «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τους πλειστηριασμούς και τις αξιολογήσεις των διοικήσεων των Τραπεζών.

Παράλληλα στο Μαξίμου σημειώνουν ότι παρά τις αιτιάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για καθυστερήσεις η Κομισιόν και το Eurogroup όχι μόνο δεν έχουν ανάψει «κόκκινο φως» στη διαπραγμάτευση αλλά το αντίθετο δημοσιοποίησαν τα 13 προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδος για να ψηφιστούν από την Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, με αντικείμενο τα επερχόμενα μέτρα συνεδρίασε το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την Παρασκευή και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για θέματα εκτός του πακέτου των 13 προαπαιτούμενων, όπως η προετοιμασία για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας που αποτελούν αντικείμενο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή