Έρχεται μητρώο οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας

Τι προανήγγειλε ο Γ. Μουζάλας
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 12:12
UPD:12:13
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Μουζάλας (φωτ. αρχείου) έκανε ειδική μνεία στη συμβολή της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ στο ζήτημα της μετανάστευσης, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη μετατροπή της Ευρώπης από φρούριο σε χώρο φιλοξενίας.

A- A A+

Τη δημιουργία μητρώου οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Από το βήμα ημερίδας του «Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι το μητρώο θα είναι έτοιμο έως τον Ιανουάριο. Η ανάγκη δημιουργίας του, σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψε από την ανεξέλεγκτη και ασυντόνιστη δράση δεκάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων, με αφορμή την προσφυγική κρίση.

Αν και εξήρε τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι εν λόγω οργανώσεις θα πρέπει να ενταχθούν στο εθνικό σχέδιο, καθώς όπως εξήγησε, είναι απαράδεκτο «η Μυτιλήνη να είναι χωρισμένη σε παραλίες». Οι ελληνικές παραλίες παραμένουν στο ελληνικό κράτος και οφείλουμε να σεβαστούμε τον εαυτό μας, πρόσθεσε.

Ο κ. Μουζάλας έκανε ειδική μνεία στη συμβολή της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ στο ζήτημα της μετανάστευσης, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη μετατροπή της Ευρώπης από φρούριο σε χώρο φιλοξενίας.

Αναφορά έκανε και στον φράχτη του Έβρου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πέσει». Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, απάντησε ότι «εάν ξέρουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά, δεν θα έρχονται στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή