Βουλή - Εναρξη εργασιών της Β’ Συνόδου, ΙΑ’ περιόδου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 12:52
A- A A+

Τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου, της ΙΑ’ (ενδεκάτης) περιόδου της ολομέλειας της Βουλής, τέλεσε σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Τον Αρχιεπίσκοπο προϋπάντησε στη Βουλή ο α’ αντιπρόεδρoς Σωτήριος Χατζηγάκης, για να ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός και η ευχή του κ. Χριστοδούλου για βουλεύματα «ειρηνικά, εθνωφελή, σωτήρια και προοδευτικά».

Στην τελετή του αγιασμού δεν παρέστησαν οι βουλευτές του Συνασπισμού.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Aννα Μπενάκη-Ψαρούδα, αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των τριών κοσμητόρων και των έξι γραμματέων του Σώματος, εκ των οποίων δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς θα είναι από τη συμπολίτευση (ΝΔ), ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) και ένας γραμματέας από το δεύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Αύξηση συντάξεων Δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, επέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής ¶ννα Μπενάκη-Ψαρούδα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του κράτους, οικονομικού έτους 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή