Δημοκρατική Συμπαράταξη: Υπονομεύονται οι μακρόχρονοι αγώνες για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 11:47
UPD:11:52
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, γιατί κινδυνεύει να χάσει το δικαστήριο και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Κατά τη Χαρά Κεφαλίδου, υπεύθυνη ΚΤΕ Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αυτή τη δήλωση ο υπουργός προεξοφλεί την αρνητική έκβαση της δικαστικής διεκδίκησης, ακυρώνει την προσπάθεια να κρατηθεί διεθνώς το θέμα ψηλά στην δημοσιότητα και ταυτίζεται με τα επιχειρήματα της αγγλικής πλευράς.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι «όταν τόσο σημαντικά θέματα εθνικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζονται ως μια απλή αναφορά στο πλαίσιο άλλης συζήτησης σε Επιτροπή της Βουλής, εκτίθεται η κυβέρνηση, υπονομεύονται οι μακρόχρονοι αγώνες για τον επαναπατρισμό των γλυπτών και τελικά εμφανίζεται η ίδια η χώρα μας να απεμπολεί τα δικαιώματά της».

«Δυστυχώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τη μέχρι τώρα προσπάθεια, δείχνοντας ότι δεν πιστεύει σε αυτήν. Αλλάζει στρατηγική χωρίς να έχει άλλη», συμπληρώνει.

Η κ. Κεφαλίδου καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις για «τον υποτιθέμενο σχεδιασμό της». «Μέχρι τότε», συνεχίζει, «ας αποφεύγει άστοχες δημόσιες δηλώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή