Κ. Καραμανλής: «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς»

Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 14:03
A- A A+

«Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς» ήταν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση του Κώστα Καραμανλή, κατά την ομιλια του στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα συμπληρώνει 31 χρόνια παρουσίας. «Είμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τις δυνάμεις της αδράνειας, της συντήρησης και του βολέματος. Δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές νοσηρές πρακτικές, που εξέθρεψε το παρελθόν. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου όπου κι αν βρίσκεται», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με το φακελάκι απο υπαλλήλους που δεν σέβονται τον όρκο τους. Ως εδώ και μη παρέκει.Το το λέω και το εννοώ», τόνισε, αναφερόμενος στα φαινόμενα της διαφθοράς και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε διλήμματα, δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα αντίθετα απο τους σκοπούς και τις δεσμεύσεις της νέας διακυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε επίορκους λειτουργούς και σε παράνομες πρακτικές. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, «δεν θα βάλει νερό στο κρασί της, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στη σύγκρουση αυτή».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι έχει επιλέξει πρακτικές άλλων εποχών.

«Το ΠΑΣΟΚ οχυρώνεται στην άρνηση και στην αντίδραση. Αντί για επιχειρήματα επιστρατεύει κραυγές και ύβρεις. Προτάσσει την οξύτητα και την πόλωση, αναπτύσσει ισχυρισμούς που αποδίδουν σε άλλους τα προβλήματα που αυτό δημιούργησε. Επιδιώκουν συμψηφισμό σε υποθέσεις όπως η Ολυμπιακή όπου έχουν ακέραια την ευθύνη, γίνονται τιμητές σε φαινόμενα διαφθοράς που πήραν δραματικές διαστάσεις επί των ημερών τους και ενώ κατάπιναν την κάμηλο τώρα διυλίζουν τον κώνωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Τολμούν να μιλούν για προλήψεις αυτοί που είχαν κάνει πρακτική τους τα πράσινα καφενεία, αυτοί που έδιναν πράσινες κάρτες στα μέλη τους για να βρίσκουν δουλειά, εκείνοι που έβαζαν στο ψυγείο άξια στελέχη που δεν δήλωναν ότι είναι ΠΑΣΟΚ;», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας: «Παριστάνουν τους καταγγέλλοντας για καταστάσεις για τις οποίες φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη. Ως εδώ και μη παρέκει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή