Μογκερίνι: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να καθοδηγείται από τον φόβο

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 22:32
UPD:09/12/2015 08:47
REUTERS/PIERRE ALBOUY

«Υπάρχει ένα σφάλμα το οποίο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να διαπράξουμε: δεν μπορούμε να ποδηγετηθούμε από τον φόβο, δεν μπορούμε να ενεργήσουμε με παρορμητικό τρόπο», σημείωσε η Μογκερίνι σε δηλώσεις που έκανε στη Χάγη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τα ευρωπαϊκά έθνη δεν μπορούν να καθοδηγούνται από τον φόβο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανέφερε την Τρίτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να ενωθούν για να καταρτίσουν μια νέα στρατηγική για την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Υπάρχει ένα σφάλμα το οποίο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να διαπράξουμε: δεν μπορούμε να ποδηγετηθούμε από τον φόβο, δεν μπορούμε να ενεργήσουμε με παρορμητικό τρόπο», σημείωσε η Μογκερίνι σε δηλώσεις που έκανε στη Χάγη.

Η Μογκερίνι επισκέπτεται τη Χάγη στην Ολλανδία, για μια διήμερη σύνοδο σχετικά με τη στρατηγική της Ε.Ε. για την Ασφάλεια και τις Εξωτερικές Υποθέσεις.

Αφότου είχε καταρτιστεί η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας το 2003 «ο κόσμος έχει αλλάξει», επεσήμανε η κ. Μογκερίνι, έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους .

EURONEWS

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για την ασφάλεια, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στους Ευρωπαίους ηγέτες τον Ιούνιο, θα συμπεριλαμβάνει τις πτυχές της κυβερνοασφάλειας, της ενεργειακής ασφάλειας αλλά και την πτυχή της ασφάλειας που συνδέεται με το κλίμα, ανέφερε η κ. Μογκερίνι.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κάλεσε να υπάρξει ενότητα στην Ευρώπη προσθέτοντας πως «τα συμφέροντα των πολιτών μας μπορούν να προασπιστούν με πιο επαρκή τρόπο μέσω κοινών πολιτικών».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή