Ήρθαν τα πρώτα Microsoft Lumia με λειτουργικό Windows 10

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 17:20
UPD:17:39
A- A A+

Τα νέα Lumia smartphones της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows 10 ανακοινώθηκαν επίσημα τον Οκτώβριο και είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για τα Microsoft Lumia 950 και Lumia 950 XL τα οποία δεν είναι απλά δύο ακόμα smartphones που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Πρόκειται για δύο συσκευές που φιλοδοξούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα κινητά μας τηλέφωνα, επεκτείνοντας σημαντικά τις δυνατότητές μας.  

Πρώτο και βασικό τους πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι ενσωματώνουν τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 10. Το εν λόγω λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο για όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες (laptop, desktop, tablet, Xbox) και πλέον επεκτείνεται και στα smartphones.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες θα είναι διαθέσιμη και στο κινητό μας τηλέφωνο. Έτσι αν χρησιμοποιούμε το Office ή το Outlook στο laptop μας ή στον σταθερό μας υπολογιστή θα μπορούμε να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα την ίδια εργασία στην ταμπλέτα μας ή πλέον και στο smartphone μας.

Αν για κάποιους οι μικρότερες οθόνες των smartphones αποτελούν σοβαρό κώλυμα η λύση έρχεται με τη μορφή της βάσης οθόνης (Display Dock) της Microsoft. Μέσω αυτής, ο κάτοχος ενός νέου Lumia μπορεί να συνδέσει απευθείας τη συσκευή σε οποιαδήποτε εξωτερική οθόνη και να δουλέψει με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, όπως ακριβώς θα έκανε με έναν τυπικό υπολογιστή.

Οι εφαρμογές του Office και του Outlook θα μεταφερθούν στη συνδεδεμένη οθόνη δημιουργώντας έτσι ένα βελτιστοποιημένο περιβάλλον εργασίας που θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου, σα να χρησιμοποιείς υπολογιστή, αλλά με τη βοήθεια του τηλεφώνου σου.

Αλλά τα Lumia 950 και Lumia 950 XL έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά και σε επίπεδο χρήσης σαν smartphones. Καταρχήν είναι εφοδιασμένα με βελτιωμένες μπαταρίες που παρέχουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης στο 50% της χωρητικότητας της μπαταρίας μόλις σε μισή ώρα. Επιπρόσθετα, η ευκολία αφαίρεσης του οπίσθιου πλαστικού καλύμματος επιτρέπει την ταχεία αλλαγή μπαταρίας, αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

Οι συσκευές μπορούν να δεχθούν δύο κάρτες SIM, υποστηρίζοντας δίκτυα 4G, στοιχείο που επιτρέπει στον κάτοχό τους να συνδυάζει σε μία συσκευή τόσο τον επαγγελματικό όσο και των προσωπικό του αριθμό, χωρίς περιορισμούς σε επίπεδο δυνατοτήτων επικοινωνίας.

Σε επίπεδο αποθηκευτικού χώρου, οι δύο συσκευές υποστηρίζουν την εγκατάσταση εξωτερικής κάρτας μνήμης microSD χωρητικότητας έως 200GB. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το OneDrive και τη δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων στο cloud σημαίνει ότι πρακτικά ο κάτοχος των νέων συσκευών Lumia θα μπορεί να έχει πάντα μαζί του το σύνολο των αρχείων και δεδομένων που επιθυμεί, χωρίς περιορισμούς.

Για τους χρήστες εκείνους που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενσωματωμένη κάμερα της συσκευής τους, στα νέα Lumia δεν έχουν γίνει παραχωρήσεις, ούτε συμβιβασμοί. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 20 Megapixel σε συνδυασμό με τεχνολογία PureView, σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, σύστημα αυτόματης εστίασης και φυσικό τριπλό LED φλας.

Με όλα τα παραπάνω τα νέα smartphones της Microsoft μπορούν λαμβάνουν εξαιρετικές φωτογραφίες χωρίς το θόλωμα που προκαλείται από την κίνηση, ακόμη και όταν η λήψη γίνεται κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, χάρη στην αυξημένη λεπτομέρεια, τη βελτιωμένη λήψη σκηνών δράσης και την αθόρυβη αυτόματη εστίαση, η λειτουργία βίντεο 4K αποτελεί έναν συναρπαστικό νέο τρόπο καταγραφής. Ακόμη, μπορείς να δημιουργήσεις στατικές φωτογραφίες υψηλής ανάληψης από τα βίντεό σου.

Μία από τις έξυπνες λειτουργίες των νέων συσκευών της Microsoft είναι και το Glance Screen, μία εφαρμογή που εμφανίζει τις αναπάντητες κλήσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις ειδοποιήσεις. Το Glance Screen παρέχει πρόσβαση σε όλες τις παραπάνω πληροφορίες χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνό σου.

Τέλος, με τη νέα γενιά τεχνολογίας ελέγχου ταυτότητας μέσω σάρωσης της ίριδας ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής του με τον πλέον προσωπικό και ασφαλή τρόπο. Πρόκειται για το Windows Hello το οποίο αναγνωρίζει την ίριδα του ματιού του κατόχου κατά τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και παρέχει πρόσβαση στην οθόνη έναρξης χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογηθεί οποιοσδήποτε κωδικός PIN.

Τα Lumia 950 και Lumia 950XL της Microsoft είναι διαθέσιμα για αγορά από την αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος, στην τιμή των 639 και 739 ευρώ, αντίστοιχα. 

Προτεινόμενα για εσάς