Δεν στέλνει άλλους αλλά διατηρεί τους ήδη υπάρχοντες στρατιώτες της στο Ιράκ η Τουρκία

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 13:23
UPD:14:06
EPA/STR

Σε τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του, ο κ. Τσαβούσογλου (φωτ. αρχείου) επανέλαβε τον σεβασμό της Άγκυρας για την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπίλγκιτς.

A- A A+

Την ανάπτυξη επιπλέον στρατιωτών της στο έδαφος του βορείου Ιράκ αποφάσισε να σταματήσει η Τουρκία, διατηρώντας ωστόσο τους ήδη υπάρχοντες, από τους οποίους η Βαγδάτη έχει ζητήσει να αποχωρήσουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ ως εκπαιδευτές των δυνάμεων του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, Πεσμεργκά, κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος ιρακινή πόλη Μοσούλη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε τον σεβασμό της Άγκυρας για την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπίλγκιτς.

Ο κ. Τσαβούσογλου ενημέρωσε τον Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι ότι η τουρκική παρουσία στη Μοσούλη έχει ως στόχο να βοηθήσει το Ιράκ στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

EURONEWS

Ο κ. Μπίλγκιτς ανέφερε ότι οι δράσεις εκπαίδευσης θα συνεχιστούν σε συντονισμό με την κυβέρνηση του Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή