Ν. Αθανασάκης: Επίδειξη αναξιοπιστίας Καραμανλή

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 18:49
A- A A+

Για «επίδειξη αναξιοπιστίας σε σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αναξιοπιστία σε σχέση με την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησής του και των υπουργών του, που κάθε ημέρα φέρνουν στη δημοσιότητα και μια ενέργεια που ξεσηκώνει τη λαϊκή αντίδραση», κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, με αφορμή την ομιλία του κ. Καραμανλή στην Κ.Ο. της ΝΔ. «Καθημερινά η πραγματικότητα διαψεύδει όσα λέει», παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο απολογισμός της μέχρι σήμερα 18μηνης κυβερνητικής θητείας είναι φτωχός: «Το να τεντώνεις τον απολογισμό, το να επαναλαμβάνεις τα ίδια από ομιλία σε ομιλία, δεν προσθέτει. Αντίθετα κάνει πιο φανερή την έλλειψη έργου. Και το γνωστό παραμύθι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα το είδαμε να συνοδεύεται και με κάτι αγριάδες, δεν περνάει πια. Ας βρούνε κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αθανασάκης.

Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική αποστροφή για «μηδενική ανοχή», ο κ. Αθανασάκης παρατήρησε ότι προφανώς ο κ. Καραμανλής απευθύνεται στους υπουργούς του, στους συνεργάτες του, στα στελέχη της διοίκησης και πρόσθεσε: «Απ’ ό,τι είδα, υποθέτω ότι ο πρώτος που χειροκρότησε τη συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού θα ήταν ο κ. Ρεγκούζας και όλοι μαζί οι υπόλοιποι». «Εξ όσων γνωρίζω ο κ. Ρεγκούζας παραμένει στη θέση του. Ο κ. Τατούλης παραμένει στη θέση του. Ο κ. Αλογοσκούφης παραμένει στη θέση του. Ο κ. Παλαιοκρασσάς παραμένει στη θέση του. Σε κάποιους άλλους απευθυνόταν ο πρωθυπουργός;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ τού φταίει; Μπορούν να γράφουν κάθε μέρα όταν ξυπνούν το πρωί σε μια λευκή κόλλα, 100 φορές ο καθένας, "φταίει το ΠΑΣΟΚ, φταίει το ΠΑΣΟΚ" και να το φυλάνε σε ένα συρτάρι. Ο λαός πράγματι έχει αρχίσει και λέει το "ως εδώ και μη παρέκει", που είπε ο κ. Καραμανλής σήμερα. Ως εδώ και μη παρέκει για την κυβέρνησή του και τα έργα του».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ.Αθανασάκη, τα περί κοινωνικού κέντρου που ειπε ο Πρωθυπουργός «προκαλούν μάλλον θυμηδία, όταν υπάρχει αυτή η επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, όταν αυτή η κυβέρνηση συστηματικά εξυπηρετεί τα μεγάλα εισοδήματα και πλήττει καθημερινά τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους Έλληνες αγρότες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες». «Την απόδειξη της αναξιοπιστίας του την υπέγραψε σήμερα ιδιοχείρως ο κ. Καραμανλής με την εμφάνισή του και με όσα είπε», κατέληξε ο κ. Αθανασάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή