Συνάντηση ΟΣΠΑ - ΕΝΑΕ για Ολυμπιακή

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 19:03
A- A A+

Συνάντηση των προεδρείων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ενωσης, με αντικείμενο τη λειτουργία της Ολυμπιακής.

Η πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση δήλωσε πως «η συνέχιση της λειτουργίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αφορά όλους τους πολίτες που πιστεύουν ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία αποτελεί σημαντικό Εθνικό Κεφάλαιο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία απλή προβληματική επιχείρηση, και που πιστεύουν ότι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνουν υπόψη το κοινωνικό όφελος και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή έχουν σύμμαχο την κοινωνία και η Ένωση θα βοηθήσει προκειμένου να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες ότι η συνέχιση της λειτουργίας του Εθνικού Αερομεταφορέα, είναι απαραίτητη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, Μ. Πατέστος, σημείωσε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία -μία εταιρεία με τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών όπως ειπε- μπορεί να επιβιώσει, διατηρώντας τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά, υιοθετώντας όμως ένα νέο μοντέλο διοίκησης που δεν θα είναι ελεγχόμενο από τα κόμματα εξουσίας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή